Wij gaan onze eigen stroom opwekken!

Trots kunnen we jullie vertellen dat wij nog meer gaan verduurzamen met zonnepanelen! Morgen start Sportief Opgewekt met het installeren van de zonnepanelen bij ons op het dak. In zonnepanelen zitten zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Om een gemiddeld huis van stroom te voorzien heb je ca. 12 zonnepanelen nodig.. Wij krijgen maar liefst 130 panelen!

Met het opwekken van zonnestroom zijn we er nog niet. We willen ook bewuster omgaan met ons energieverbruik en stroom besparen. Daarom kregen we eerder dit jaar al ledverlichting in onze tennishal. Door de ledverlichting en zonnepanelen besparen we elk jaar ruim 51.000 kWh grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op zo’n 29.000 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als we niet zouden verduurzamen, maar wel deze uitstoot wilden

compenseren, hadden we ruim 1.400 volwassen eiken moeten planten.

We vinden het belangrijk om onze leden bij de verduurzaming te betrekken. Er komt daarom in onze kantine een energiescherm te hangen. Hierop zien we straks live hoeveel energie we opwekken en verbruiken.

Morgen (maandag 10 december) wordt begonnen met de installatie van de zonnepanelen op het dak van onze tennishal. De werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot en met vrijdag 14 december. Uiteraard is het de bedoeling dat deze werkzaamheden zo min mogelijk overlast geven. Toch zullen er in deze week periodes zijn dat overdag baan 4 niet beschikbaar is om op te spelen.

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
slaapidee
FINALlogoSchildersbedrijfMulderij2018
DeBoer_logo_M
deweerd
LOGO Klus- en schildersbedrijf A.Bultman 030118
gallgallelburg
meijers
hema
vdmeijdenfysio
atelier 9 goed
jumbo
jan-kuipers
spuiterij
wim prins
kattenberg-logo-nl-shadow
gps nunspeet
kopieerderij nunspeet
Profile-tyrecenter1
logo_optiek_van_veen_edited
uniglobe_travel_logo_verkleind_edited_edited
notariaat-pieltjes
rabobank
delicio