Wij gaan onze eigen stroom opwekken!

December 9, 2018

Trots kunnen we jullie vertellen dat wij nog meer gaan verduurzamen met zonnepanelen! Morgen start Sportief Opgewekt met het installeren van de zonnepanelen bij ons op het dak. In zonnepanelen zitten zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Om een gemiddeld huis van stroom te voorzien heb je ca. 12 zonnepanelen nodig.. Wij krijgen maar liefst 130 panelen!

Met het opwekken van zonnestroom zijn we er nog niet. We willen ook bewuster omgaan met ons energieverbruik en stroom besparen. Daarom kregen we eerder dit jaar al ledverlichting in onze tennishal. Door de ledverlichting en zonnepanelen besparen we elk jaar ruim 51.000 kWh grijze stroom. Dit komt jaarlijks neer op zo’n 29.000 kg minder CO2-uitstoot in de lucht. Als we niet zouden verduurzamen, maar wel deze uitstoot wilden

compenseren, hadden we ruim 1.400 volwassen eiken moeten planten.

We vinden het belangrijk om onze leden bij de verduurzaming te betrekken. Er komt daarom in onze kantine een energiescherm te hangen. Hierop zien we straks live hoeveel energie we opwekken en verbruiken.

Morgen (maandag 10 december) wordt begonnen met de installatie van de zonnepanelen op het dak van onze tennishal. De werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot en met vrijdag 14 december. Uiteraard is het de bedoeling dat deze werkzaamheden zo min mogelijk overlast geven. Toch zullen er in deze week periodes zijn dat overdag baan 4 niet beschikbaar is om op te spelen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

June 27, 2020

May 8, 2020

April 22, 2020

March 31, 2020

Please reload

Archief