Compact spelen?

September 13, 2017

De Najaarscompetitie gaat weer bijna beginnen. Sinds de Voorjaarscompetitie van dit jaar is er de mogelijkheid voor verenigingen om compact te gaan spelen bij de thuiswedstrijden op de vereniging. Bij onze vereniging geldt dit alleen voor de 8&9-competitie op de donderdagavond. De teams in deze competitie spelen altijd compact

 

De overige competitievormen spelen thuis niet compact. Uit kan dit wel zo zijn, maar dat moet dan bij de wedstrijddetails in MijnKNLTB ingevuld zijn.

 

Wat is ‘Compact Spelen’?

Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij een 40-40 stand en een wedstrijdtiebreak wordt toegepast bij een 1-1 stand in sets. De wedstrijdtiebreak vervangt de derde set en wordt tot en met 10 punten gespeeld, met 2 punten verschil ten opzichte van de tegenspeler. Bij het beslissende punt bepaalt de ontvanger aan welke kant het beslissend punt wordt gespeeld. In een gemengd dubbelspel moet de speler van hetzelfde geslacht als de serveerder het beslissend punt ontvangen. De spelers van het ontvangende team mogen niet van plaats wisselen bij het ontvangen van het beslissend punt.


Wil je meer informatie, klik dan hiernaast op de link.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

June 27, 2020

May 8, 2020

April 22, 2020

March 31, 2020

Please reload

Archief