NAJAARSCOMPETITIE 2019

Terwijl we nog met smart wachten op de zomer zijn de inschrijvingen voor de Najaarscompetitie alweer geopend! Ondanks dat we nog lang niet willen denken aan het najaar wil ik jullie de competitie natuurlijk niet onthouden.

 

DOE JE (WEER) MEE?

De Najaarscompetitie telt in totaal 7 speeldagen en start begin september en loopt tot eind oktober, zie het speelschema hieronder. Deze competitie wordt steeds populairder, er worden steeds meer teams ingeschreven. In 2018 deden er maar liefst 17.543 teams mee, waarvan 15.278 teams aan de Najaarscompetitie Landelijk, 592 teams aan 8&9 Tennis, 1673 jeugdteams aan de Groene Najaarscompetitie en 2378 jeugdteams aan de Kia World Tour. Dat zijn in totaal ruim 900 teams meer dan in 2017. Alle informatie over de Najaarscompetitie vind je op MijnKNLTB.nl.

NJC data 2019.png

Veranderingen Najaarscompetitie

Naar aanleiding van de populariteit van de nieuwe dubbel competities op zondag in de Voorjaarscompetitie, heeft de KNLTB besloten deze competitiesoorten ook te introduceren in de KNLTB Najaarscompetitie 2019. Het betreft de nieuwe vormen:

  • Gemengd dubbel (DD-HD-2GD) op zondag

  • Heren dubbel (4HD) op zondag

  • Dames dubbel (4DD) op zondag

 

Let op! leeftijdsbeperkingen

Net als tijdens de Voorjaarscompetitie gelden er leeftijdsbeperkingen voor een aantal competitiesoorten (10 t/m 14 jaar, 11 t/m 17 jaar, 17+, 35+, 50+). Er worden geen leeftijdsdispensaties verleend. Bij Tenniskids, de jeugd 10 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar geldt een uitzondering. In gemengd, heren, dames, gemengd dubbel, heren dubbel en dames dubbel op zondag geldt geen leeftijdsrestrictie. Let dus bij het inschrijven goed op of er een minimum leeftijd wordt vermeldt bij de competitiesoort van jouw voorkeur. Zo nee, dan kun je dus tegenstanders van alle leeftijden treffen.

8&9 TENNIS: NIEUW 1E EN 2E KLASSE!

Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen maar denk je dat competitie geen optie voor je is? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou! Bij 8&9 Tennis speel je alleen dubbelpartijen. Dit kan een damesdubbel, herendubbel of gemengd dubbel zijn. Alles is mogelijk en dat maakt 8&9 Tennis Dubbel Zo Leuk!

8&9 Tennis wordt aangeboden op donderdagavond en zondagmiddag. Er worden twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee vrouwen spelen tegen een man en een vrouw of tegen twee mannen. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers.

 

Teams kunnen op basis van onderstaande criteria in de volgende klassen ingeschreven worden:

 

  • 1e klasse: 8 en 9 spelers die al een poosje tennissen

  • 2e klasse: 8 en 9 spelers die net met tennissen begonnen zijn

 

Enthousiast? Schrijf je dan meteen in! Eerst meer weten? Kijk voor meer informatie op de website van de KNLTB, of neem contact met me op.

INSCHRIJVEN

Doe je (weer) mee aan de Najaarscompetitie? Geef je dan nu op! Hier vind je een inschrijfformulier.

InschrijfformulierNJC2019.png

Hier kun je op aangeven op welke dag / tijd en welke partijen je graag wilt spelen en wie je teamleden zijn. De deadline voor het inschrijven is zondag 16 juni, zorg dus dat je je tijdig aanmeldt! Let op: alleen volledig ingevulde inschrijfformulieren worden in behandeling genomen. Wil je liever als vliegende keep fungeren, geef je dan op als reservespeler.

 

Zijn er nog vragen, dan kan je mailen (competitie@ntcdewiltsangh.nl) of bellen (06 10 74 43 55) met Gonneke.