top of page
COMPETITIES

Het doel van de KNLTB is om meer mensen met meer plezier te laten tennissen. Spelen in teamverband zorgt voor een extra dimensie aan de sport, want competitie spelen wordt door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen beschouwd. Samen met je team, jezelf ontwikkelen door veel wedstrijden te spelen en buiten de baan biedt de competitie ook nog heel veel gezelligheid. Als je nog nooit eerder competitie hebt gespeeld biedt de KNLTB je verschillende mogelijkheden.

 

 • 8/9 Tennis, voor de beginnende speler

 • Voorjaarscompetitie, van begin april t/m eind mei

 • Zomeravondcompetitie, van mei t/m juni 

 • Najaarscompetitie, van half september t/m eind oktober

 

De inschrijving wordt gedaan als team, meestal 3 tot 4 maanden voorafgaan aan de start. Op deze site wordt het inschrijfformulier geplaatst en speeldata en inschrijfmogelijkheden gecommuniceerd. 
Je geeft je op samen met je team of als reservespeler. Mocht je geen team compleet hebben dan kunnen we kijken of we spelers kunnen toevoegen.

 

8/9 Tennis

Ben jij net begonnen met tennis of speel je regelmatig met en tegen je vrienden? Lijkt het je leuk om een keer tegen spelers van andere clubs te spelen maar denk je dat competitie geen optie voor je is? Dan is 8&9 Tennis echt iets voor jou! Bij 8&9 Tennis speel je op een relaxte manier je wedstrijden want resultaten zijn in deze competitie minder belangrijk. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid en op je eigen niveau. Alle informatie over 8/9 Tennis vind je op de website van de KNLTB. De speeldata zijn hetzelfde als van de reguliere competitie.

Voordelen 8&9 Tennis:

 • Alleen voor speelsterkte 8 en 9. Je speelt dus lekker op je eigen niveau. Gezelligheid staat voorop. Resultaten tellen niet mee voor de speelsterkte;

 • Je speelt per team twee dubbelpartijen. Alle combinaties zijn mogelijk (DD, HD of GD) want 8&9 Tennis is Dubbel Zo Leuk!

 • Het is gemakkelijk een team te vormen omdat er maar drie mensen nodig zijn;

 • Je speelt de wedstrijden volgens het compact principe. Hierdoor speel je kortere wedstrijden waardoor deze competitie in ieders agenda past. In deze vorm wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij de 40-40 stand en een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set;

 • De Voorjaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in april en mei, de Najaarscompetitie bestaat uit zeven speeldagen in september en oktober. Er wordt gespeeld op donderdagavond of zondag.

 • Je speelt op donderdag of op zondagmiddag. Er zijn dus meerdere mogelijkheden. Een van deze twee dagen moet vast lukken!

 • Als de inschrijvingen zijn geopend krijg je hiervan bericht per e-mail. Wil je nu alvast meer informatie hierover? Neem contact op met de Verenigingscompetitieleiders van NTC de Wiltsangh. 

Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie wordt jaarlijks gespeeld in de periode van begin april tot en met begin juni. Voor veel tennissers de leukste periode van het tennisseizoen. Ieder jaar gaan zo’n 30.000 teams de baan op.

Alle informatie over de Voorjaarscompetitie vind je op de website van de KNLTB. De website is gratis toegankelijk, overzichtelijk, eenvoudig, altijd up-to-date en werkt ook goed op je mobiele telefoon en/of tablet. Deze website is onderdeel van de ambitie van de KNLTB om één grote tenniscommunity te creëren dat voorziet in alle wensen van clubs en spelers én klaar is voor de toekomst. Zo kunnen ze jou als speler nog beter bedienen.

 

Als je mee wilt spelen in de voorjaarscompetitie is het belangrijk dat je van tevoren nadenkt over een aantal zaken. Onderstaande informatie hebben wij, maar ook de KNLTB nodig als je je inschrijft:

 • Wie speelt er allemaal mee in je team (minimaal 4 personen)?

 • Wil je DD (dames dubbel), HD (heren dubbel) of GD (gemengd dubbel) spelen?

 • Op welke dag wil je spelen (zie schema KNLTB)?

 • Welke speelvorm kies je (zie bijgevoegd inschrijfformulier)?

 • Wie is de captain van jullie team? 

Zomeravondcompetitie

Kun je geen genoeg krijgen van het spelen van competitie en heb je zin om naast de Voorjaarscompetitie nog een competitie te spelen? Of wil je competitie spelen, maar ben je (vaak) verhinderd in het weekend? Zeven woensdagavonden in mei en juni wordt er Zomeravondcompetitie gespeeld. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en voor alle speelsterktes.

 

De voordelen van de zomeravondcompetitie:

 • Minimaal vier spelers per team. Je speelt namelijk per avond vier dubbels. Dat kan zijn 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD.

 • Woensdagavond vanaf 19 uur. Voor deze competitie geldt ‘compact spelen’, dus elke partij neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

Najaarscompetitie
De Najaarscompetitie start ieder jaar begin september en loopt tot en met eind oktober. De Najaarscompetitie wordt steeds populairder, want er worden steeds meer teams ingeschreven. 

Als je mee wilt spelen in de Najaarscompetitie is het belangrijk dat je van tevoren nadenkt over een aantal zaken. Onderstaande informatie hebben wij, maar ook de KNLTB nodig als je je inschrijft:

 • Wie speelt er allemaal mee in je team (minimaal 4 personen)?

 • Wil je DD (dames dubbel), HD (heren dubbel) of GD (gemengd dubbel) spelen?

 • Op welke dag wil je spelen (zie schema KNLTB)?

 • Welke speelvorm kies je (zie bijgevoegd inschrijfformulier)?

 • Wie is de captain van jullie team? 

Geef je op als reservespeler

De afgelopen seizoenen is gebleken dat er soms wedstrijden opgegeven worden omdat er bezettingsproblemen zijn. Iemand uit het team is ziek of geblesseerd en kan niet spelen en invallers zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Wil je op een vrijblijvende manier kennis maken  

met de competitie of als vliegende keep fungeren, geef je dan op als reserve speler.

Als de inschrijvingen zijn geopend krijg je hiervan bericht per e-mail. Wil je nu alvast meer informatie hierover? Neem contact op met de Verenigingscompetitieleiders van NTC de Wiltsangh.

Meer weten over competitie spelen? Op de site van de KNLTB vind je veel informatie over de verschillende competitiesoorten. Heb je specifieke vragen, dan kan je terecht bij Roosmarijn Klock. 

bottom of page